10 tips voor de thuiswerk mama: wat werkt er echt?

Thuiswerken, een grote uitdaging en vooral nu in deze corona-tijden wanneer we met zijn allen thuis zijn. Wat werkt er nu echt? Ik vroeg het aan andere ambitieuze mama’s. Graag deel ik de 10 tips van mede-#mombosses:

 1. Iedere dag een to do-lijstje maken en ervoor zorgen dat op het einde van de dag de taken afgevinkt zijn. Geen grote taken noteren maar door dit te doen, geeft het rust dat je iets nuttig hebt gedaan.
 2. Blijf gemotiveerd door contact te houden met collega’s (en uiteraard ook vrienden en familie). Je leert je collega’s op een andere manier kennen. Even wat aperitieven of samen yoga doen, gezellig.
 3. Werk voornamelijk ‘s ochtends en ‘s avonds wanneer de kinderen slapen of tijdens schermtijd.
 4. Kies prioriteiten: wat moet er echt gedaan worden, en wat kan eventueel wachten.
 5. Kijk wanneer in de dag je kinderen je nodig hebben zoals bijvoorbeeld bij het huiswerk maken, aankleden,… en plan op deze momenten zeker geen tijd in om te werken. Kijk wanneer je tijd kan maken voor je kinderen en gebruik die tijd ook enkel voor de kinderen. Planning is key.
 6. Een eigen werkplek helpt enorm om “in the zone” te komen, een tasje koffie erbij en gaan!
 7. Wat mij helpt om me af te sluiten, is een koptelefoon opzetten of oortjes te gebruiken.
 8. Als je echt niks gedaan krijgt of niet door kunt werken: zet tv op. Het bestaat, het is ervoor gemaakt en de kinderen zijn even zoet. Liefst met nog wat snacks in de buurt. LOL
 9. Neem pauze samen met de kindjes, ga naar buiten en maak een wandeling of fietstocht.
 10. Laat de grootouders of tante een verhaaltje voorlezen via de iPad of nog leuker, laat je kind een verhaaltje aan hen voorlezen.

Ambitieuze mama, wees vooral lief voor jezelf, dit is een uitzonderlijke situatie. Niemand verwacht perfectie dus leg de lat iets minder hoog. Je doet je best en dat is prima.

Welke tip ga jij toepassen? Ik ben benieuwd of deze jou verder hebben geholpen.

Liefs, Jasmine

Deel jij graag je eigen verhaal of ultieme lifehack als ambitieuze mama, aarzel niet om mij te contacteren via welkommamalief@gmail.com

Deze artikels kunnen je ook interesseren

2 Comments

 1. Glenn Schnieders
  Glenn Schnieders

  Super! En wat voor de papa’s? 🙂

  1. Jasmine

   Deze tips zijn zeker ook geschikt voor de papa’s maar je mag altijd jouw ervaringen en tips delen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.