#1e challenge burlesque dansen

Dit jaar is het jaar dat ik mezelf uitdaag en uit mijn comfort zone ga. Ik stelde een lijst op van 22 dingen die net dat gaan doen en noemde het #22 groei challenge. Deze week was de eerste challenge aan de beurt, hoe me dat verging, lees je hieronder.

Waarom koos ik voor burlesque dansen?

1.Ik heb altijd graag gedanst

Als kind kon ik al op 9 maanden stappen en op mijn 1 jaar stond ik te dansen op mijn verjaarsdagsfeestje. Er bestaan foto’s waarop te zien is hoe ik sta te dansen voor tv bij mijn oma en opa. Het muzikale heeft altijd in mij gezeten en heb dan vroeger ook verschillenden dansstijlen gevolgd, zowel als kind, als tiener en als volwassene. De uitgaansperiode vond ik super want dan kon ik heel de avond en nacht op de dansvloer staan. Overheen de jaren ben ik ergens dat stukje in mezelf verloren. Ik dans nog steeds graag maar af en toe eens in de keuken of op het werk… veel verder als dat gaat het niet meer.

2. Ik wil uit mijn comfort zone gaan

Voor de #22 groei challenge bedacht ik me “Waarom ga ik niet terug dansen?” en ergens dat stukje in mezelf terug vinden want ja, ik ben een ontzettend blij ei als ik kan dansen. Ik scrolde doorheen de website van een dansschool en zag burlesque dansen staan. Direct dacht ik “owla, dat is uit mijn comfort zone”. “Deze les is voor alle dames die wat sassyness in het dagelijks leven kunnen gebruiken”, hmmm… ik lees verder “verzet je gedachten en turn on the tease” en bedenk me wanneer is het eigenlijk de laatste keer dat ik me sexy heb gevoeld. Laten we zeggen dat dat toch al heel lang geleden is.

3. Ik wil terug in tune met mijn lichaam komen.

3 kindjes later, een veranderend lijf en andere ingesteldheid…. Mama-zijn. Ik ga niet beweren dat je als mama niet sexy kunt zijn of kunt voelen maar ik struggle daar toch mee. Alé, misschien heb ik daar altijd wel mee moeilijk gehad. We zijn nu bijna 1 jaar na de geboorte van Lucas en het is een zoektocht. Ben ik trots op wat mijn lichaam gepresteerd heeft, absoluut! 3 moeilijke zwangerschappen, 2 daarvan zeer kort op elkaar met dus amper herstel voor mijn lijf… Maar voel ik mij sexy? Nee. Voelt mijn lichaam niet van mij? Soms wel. Het is wennen. Kan ik het loslaten tijdens het vrijen? Ja, al een geluk. Er zijn zoveel vrouwen die zich niet comfortabel voelen tijdens het intiem zijn. Ik wel. Dan denk ik niet aan mijn vetrolletjes, mijn buik, die billen of dubbele kin. Ik geniet gewoon van het moment. Maar is het dan moeilijk om iets te initiëren? Ja, want ik voel mij niet 100% in mijn vel. Dus ik besloot me in te schrijven voor een proefles burlesque dansen, voor mezelf.

De dag van het burlesque dansen

Het is tijd. Ik vloek even in mezelf dat ik niet meer in de kamer kan om me om te kleden, zelfs niet om sportschoenen te pakken. Lucasje ligt daar en ik wil hem niet terug wakker maken. Dus daar ga ik: brede blauwe broek, bouwvakkershemdje en all stars. Hier had ik lang over nagedacht want wat doe je nu eigenlijk aan als je burlesque gaat dansen en de gedachte maakte me wat ongemakkelijk. Laten we zeggen dat ik niet de meest elegante persoon ben.

“Ik ga wel gewoon zoals ik ben, geen perfectie.”, denk ik bij mezelf. Ik kom er aan en wandel naar een zaaltje achteraan en daar zie ik verschillende vrouwen van alle leeftijden en alle maten staan. 1 ding valt me direct op: zwarte kleren en hakjes. Oeps, ik val serieus op en moet er spontaan om lachen. Elegantie 0,0. Het 2e wat ik denk is: “wat doe ik hier?”. Langs de andere kant kijk ik er ook wel naar uit. Nu is er geen weg meer terug.

Ik laat los en dans

Op dat moment komt een vriendin aan en begin ik er de fun van in te zien. Samen wat lachen en eens een blik naar elkaar werpen. Ik zie de lerares, een vrouw van eind de 30 jaar, misschien in de 40, wat ronder, in een lila bodypakje op hakken. Vol zelfvertrouwen staat ze daar. Ik zie naast me nog dames in een bodysuit met nylon kousen en hakjes en dames in een zwarte legging met top. Ja, het lijkt alsof ik daar niet hoor maar ik besluit om het los te laten.

De muziek begint, “Roooooooxanne”, de choreo’s gaan snel, het is lang geleden dat ik nog gedanst heb. Ik voel me wat stijf, mijn knieën doen pijn als ik op de grond moet zitten en als we dan nog eens zwieren met ons haar voel ik iets in mijn nek schieten. Maar ik lach, dans, laat los en de muziek voelt overweldigend. Het sleept je mee, er komt wat drama aan de pas en ik kom in tune met mijn lichaam. Wat fijn om iets voor mezelf te doen, om even gewoon mezelf te zijn, om me te laten meesleuren door de muziek en aan niks anders te moeten denken. In dat moment ben ik gewoon Jasmine.

Ik ga blijven dansen

Ik heb er heel de week mee in mijn maag gezeten en het groter gemaakt dan het eigenlijk was. En wat me zeker geholpen heeft, is die vriendin die afgekomen is. Wat steun, een lach, het samen doen, helpt absoluut om uit je comfort zone te komen. En dat burlesque dansen, ja ik ga dat blijven doen maar misschien moet ik wel investeren in een andere dansoutfit 😉

Blijf me zeker volgen voor de komende #22 groei challenges. Wil jij ook jezelf uitdagen en uit je comfort zone gaan, dan kan je lid worden van de Facebookgroep en je hier inschrijven. Ik ben heel benieuwd wat jij gaat doen dus tag me gerust op Instagram @mamalief.be

Leave a Reply

Your email address will not be published.