Boeken voor een ambitieuze mama

Eerlijk gezegd, ben ik nooit de grote lezer geweest maar het idee van lezen, heb ik altijd wel leuk gevonden *hihi*. Als ik met iets zit of niet goed weet hoe ik mij er een weg door moet banen dan koop ik een boek. Zo heb ik ondertussen een heel boekenkast verzameld waarvan ik 30% nog niet heb gelezen (ai, moet ik eens dringend werk van maken…).

Hieronder kan je een boekenlijst terug vinden die jou kunnen helpen in het moederschap, balans vinden en jezelf niet voor bij lopen in het werk

Ambitie

  • The War of Art. Break through the blocks and win your inner creative battles. – Steven Pressfield

Dit boek leerde ik kennen via FastForwardAmy. Het gaat over hoe je bepaalde creatieve obstakels kunt overwinnen en zo succes kunt bereiken. Een zeer praktische gids om mee aan de slag te gaan. Gewoon doen en de innerlijke “battles” overwinnen om tot grotere dingen te komen.

  • Get Sh*t Done. An entrepreneur’s guide to getting the life you want. – Niall Harbison

Een inspiratiebron om eindelijk die ambities die je hebt te vervolmaken. De auteur deelt ultieme #lifehacks en hoe je kan ontsnappen aan het 9-to-5 principe. Stop met dromen en “Get Sh*t Done”.

  • The 4-Hour Workweek. Escape 9 – 5, live anywhere, and join the new rich. – Timothy Ferriss

Net zoals het vorige boek, werd ook dit boek geadviseerd door mijn ondernemende ouders. Nu meer dan ooit lijkt dit een topboek. “Wacht niet langer, en zeker niet in tijden van economische onzekerheid.” zo wordt het omschreven. Meer vrije tijd, genieten en op een efficiënte manier werken. De weg naar een nieuw leven. Ik ben benieuwd want ligt op de stapel om te lezen.

Balans

  • Boost. Het handboek voor lichaam en geest. – Goedele Leyssen

We hebben allen nood aan een beetje zelfzorg en daarvoor is dit boek ideaal. Een praktische gids (die ik enkele jaren geleden cadeau kreeg) vol met tips, yoga oefeningen, verhalen en recepten. Zeer eenvoudig om even tot rust te komen.

Het mama-zijn

  • Moeder Genoeg. Het handboek voor meer moed en minder moeten in het moederschap. – Florine Duif

Moeder genoeg…. en ik was verkocht. Op advies van een lieve collega en vriendin. Ja, we zijn allen moeder genoeg. We doen ons best voor onze kinderen en dat is voldoende. Wees wat liever voor jezelf, dat is het boodschap van het boek. Dit boek kwam ik tegen nadat ik Mamalief had opgestart en sluit helemaal aan op de boodschap die ik wil meegeven.

  • The Gentlemom. Mama zijn zonder schone schijn. – Kirsten Ginckels en Ellen Van Den Bouwhuysen.

Nadat ik bevallen was van Emma kreeg ik het advies om dit boek te lezen. Net zoals één op zes vrouwen kregen de schrijfsters een postnatale depressie en praten ze over het soms minder perfecte plaatje dat over het moederschap wordt opgehangen. Zeer herkenbaar.

  • Mild Ouderschap. Zelfs tijdens de woedeaanval in de supermarkt. – Nina Mouton

“Mild Ouderschap” van Nina Mouton is het enige boek uit deze lijst dat ik nog niet heb gekocht maar ik hoor er wel ontzettend goede dingen over. Hoe de auteur het zelf omschrijft: “Mild Ouderschap is mijn zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving. Haal eruit wat erin zit en wat past voor jou en je gezin.”

  • Positief over Bevallen. Een verfrissende kijk op zwangerschap, geboorte en kraamtijd. – Milli Hill

Een boek dat ik kocht toen ik voor de 2e keer zwanger geraakte maar dit uitdraaide op een vroege miskraam. Na mijn eerste traumatische bevalling had ik nood aan positiviteit. Ik moet eerlijk toegeven dat toen ik het boek las, dacht: “dit kan niet, hoe kan je een bevalling zo positief ervaren?!”. Voor mij was dit totaal onrealistisch en enkele maanden na mijn 2e bevalling kan ik ervan meespreken. Als je angst hebt om te bevallen dan is dit een zeer fijn boek om te lezen.

Ik ben benieuwd of jij één van deze boeken hebt gelezen. Laat me hieronder weten wat jij ervan vindt.

Deze artikels kunnen je ook interesseren

Leave a Reply

Your email address will not be published.