Thuiswerken met kleine kindjes: wees minder streng voor jezelf

Geschreven door een gastmama – Als mama van 2 kleine kindjes, George* (3 jaar) en Axelle* (1 jaar) deel ik graag mijn tips en ervaringen over het samen thuiswerken met mijn vriend.

Bij mij helpt het om wat minder streng te zijn voor mezelf en niet elke dag een verse groentepap en vers eten op tafel te moeten zetten. Ik heb in de voorbije periode wel eens vaker een potje aan mijn dochtertje gegeven en lokaal eten gaan afhalen. Zo steunen we de lokale zaken en winnen we tijd om te kunnen werken in plaats van lang te koken. Ik kook heel graag maar er kruipt toch wel wat tijd in. Met Axelle* ben ik ook wat sneller durven overstappen op het “mee aan tafel eten” en “het zelf fruit te laten eten” dan bij George*. Het was een opluchting toen bleek dat het vlotter ging dan verwacht. Het is fijn dat we gewoon allemaal samen hetzelfde kunnen eten en ik geen aparte groente- en fruitpap meer hoef te maken.

Als ik echt eens wil doorwerken, is het toch wel het beste om de kinderen even aan mijn vriend over te laten, maar daarin herken ik het schuldgevoel van andere mama’s. Kevin* gaat hier regelmatig met George* (en ook soms met de 2 kids) even wandelen of even rondrijden in de bakfiets. Ik krijg dan toch wel het meeste gedaan omdat de afleiding van kindergeluiden (lees: gehuil) veel minder is of dus zelfs helemaal weg. En ik weet gewoon dat de kids het fijn hebben op dat moment.

Nog veel succes aan alle mama’s, het is een hele zoektocht!

Groetjes,

Lies*

Wens jij ook je ervaringen met thuiswerken te delen, stuur me een mail naar welkommamalief@gmail.com

*De namen in deze blog werden veranderd omwille van privacy redenen.

Deze artikels kunnen je ook interesseren

Leave a Reply

Your email address will not be published.