Mamalief, mijn verhaal

Waarom mamalief?

Toen ik 4 jaar geleden van mijn dochtertje Emma beviel, moest ik terug op zoek gaan naar wie ik was, als mezelf, als mama, als dochter, als vrouw, als vriendin, als collega,… Het beeld waar ik aan probeerde te voldoen van perfecte mama die helemaal in balans was, met plezier borstvoeding gaf en op een roze wolk leefde, was helemaal niet zo perfect. Ik zocht opnieuw naar balans tussen mezelf, mijn dochter en mijn werk. Door terug te luisteren naar wat ik nodig had, vond ik mezelf terug en stond ik sterker in mijn schoenen. Toen we enkele jaren later zwanger probeerden te worden van ons zoontje Finn, en dit een tijdje duurde, werd mijn “ik” opnieuw op de proef gesteld. Ondanks de moeilijke maanden die er zijn geweest, kan ik nu vaststellen dat ik mezelf toch niet opnieuw heb voorbij gelopen.

Als ambitieuze mama van 2 kinderen merk ik dat het niet altijd gemakkelijk is om terug die balans te vinden. Ik wil de beste mama zijn die er is maar ook aandacht hebben voor mezelf en een carrière nastreven die ik 200% graag doe. Graag volg ik zelf sterke vrouwen, onderneemsters en mamablogs maar kon nergens een combinatie van de beide terug vinden. Is het omdat we er niet graag over praten? Of dat we toch nog de schijn hoog proberen te houden dat we alles als een “superwoman” kunnen combineren? 

Daarom startte ik mamalief, een plek waar ambitieuze mama’s zichzelf kunnen zijn, hun ervaringen, ultieme lifehacks en #fails kunnen delen. Een blog en community waar je vooral lief bent voor jezelf als mama en ook voor andere mama’s want we doen allemaal ons best. Daarvan komt ook mamalief, een liefde voor het mama-zijn. 

Van waar komen de kersen?

Mijn oma is de belichaming van #femaleempowerment. Als ambitieuze mama van 5 kinderen had ze een eigen kledingzaak en kookte ze elke dag vers. Hoe ze het deed, ik heb geen idee.

Mijn oma is één van mijn grote voorbeelden en altijd positief. Ondertussen is ze 92 jaar en doet ze nog veel zelf, een krachtige vrouw. Chapeau! Zij woonde vroeger naast een oud vrouwtje Mathilde die een kersenboom in haar tuin had. Elke keer als ik op bezoek ging bij mijn oma, zei Mathilde: “doe je handjes maar open” en gaf ze me een heleboel kersen die ze plukte uit de boom. Als ik dan 3 kersen vond die met elkaar verbonden waren, dan was het helemaal feest want die kwamen niet veel voor.

3 kersen, een uniek gegeven en 3 thema’s die met elkaar verbonden zijn en toch ook op zichzelf staan: me-time, kids en een echte #momboss zijn. Kersen en mijn ambitieuze oma zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat is het doel van mamalief?

Graag deel ik mijn eigen ervaringen, lifehacks en #fails, en ook die van andere mama’s. Zo zou ik het super vinden om eens een andere mama aan het woord te laten en haar een platform te geven. Dit kan door middel van eigen artikels of door interview. Want wees eerlijk, het allemaal combineren en balanceren, het is niet altijd gemakkelijk maar we doen het wel!

Ik creëer graag een blog en community waar mama’s lief zijn voor zichzelf, zich niet schuldig voelen, zichzelf niets op leggen en het soms eens durven loslaten. Een blog en community waar mama’s lief zijn voor elkaar, elkaar respecteren en niet vergelijken want iedereen doet zijn best. Laten we elkaar juist inspireren en steunen wanneer nodig.

Ik kijk er alvast erg naar uit om andere ambitieuze mama’s te leren kennen, tips en ervaringen uit te wisselen. Laten we authentiek zijn en ons niks aantrekken van wat anderen zeggen.

Heb jij interesse om zelf een artikel te schrijven over me-time, kinderen of jouw ambities of over alle drie, deel je graag een ultieme tip of juist dat het even niet gaat, laat het me gerust weten via welkommamalief@gmail.com!

Tot binnenkort!

Liefs, Jasmine

Deze artikels kunnen je ook interesseren

12 Comments

 1. Glenn Schnieders
  Glenn Schnieders

  Super! Veel succes, ik kijk (als papa) al uit naar de volgende blogpost!

  1. Jasmine

   Yes voor de papa’s 😉

 2. Anneke Steurs

  Wauwww, heb je leren kennen als “zusje” van 1 van de lieve koppeltjes ever waarvoor mijn man de trouwrepo mocht shooten. Ondertussen zijn jullie als gezinnetje én als familie “vaste” klanten geworden (waarvoor dank 🙂 ). Nu, als “vrouw van … “, maar zeker ook als “mama” met “mijn eigen” persoonlijke en vaak (te) “ambitieuze goals” … wil ik graag een bijdrage leveren één dezer 😉 Ik wens je van harte echt BIJzonder véél succes en ben blij je te mogen volgen lieve Jasmine 🙂 Topper!!! Fier op die Aertskes en hun aanverwanten 🙂 <3

  1. Jasmine

   Oh Anneke dat zou geweldig zijn! Graag deel ik ook jou ervaringen. En dank je wel 🙂

 3. Stien

  Heel tof Jasmine, veel succes ermee, een knap en nodig initiatief!

  1. Jasmine

   Ja hè, dit hebben we nodig 🙂

 4. Jasna lemmens
  Jasna lemmens

  Super mooi geschreven, ik ben trots op jou. Als topmama, carrièrevrouw, lieve echtgenote én vriendin zal je heel wat vrouwen met jouw visie en raad kunnen bijstaan en vice versa natuurlijk!

  1. Jasmine

   Oh dank je wel! Superlief!

 5. Micheline

  Lieve Jasmine wat een mooi initiatief. Je gaat er veel werkende, ambitieuze en liefdevolle mama’s mee helpen. Het zoeken naar balans als mama is niet gemakkelijk en is en blijft een uitdaging. Maar op het pad lopen van het mama zijn, is op zich een mooie en leerrijke levensweg waar we elke dag een stukje wijzer in kunnen worden. Met vallen en opstaan ( en dit is best ok, het hoeft niet allemaal perfect te zijn) en de mooie intenties lukt het zeker en vast wel. Uiteindelijk is wat we allemaal nodig hebben liefde. Veel liefs, je trotse mama 🍒🍒🍒

  1. Jasmine

   Ja dat is zo hè, allemaal oké. 🙏😘😘

 6. Marco

  Leuk initiatief, en mooi opgezet! Originele naam, goed gedaan. xxx Papa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *