#Mombitious: Doe waar je gelukkig van wordt

Jolanda is mama van de 2 liefste en ondeugendste kindjes van de wereld. Een stoere jongen van 8 jaar en een prinsesje van 4 jaar. Ze is een absolute perfectionist en probeert aan de ene kant te zorgen voor haar man en kindjes thuis en aan de andere kant voor een team van 5 geweldige dames in haar schoonheidsinstituut.

“Perfectie maakt mij gelukkig maar is ook de uitdaging om alles tot in de puntjes inorde te hebben. Inmiddels heb ik geleerd dat ‘balans’ het woord is wat ik nodig heb om gelukkig te kunnen worden. Liever een paar puntjes perfect afgewerkt dan de gehele lijst half afgewerkt. Perfectionisme maakt mij tot wie ik ben en tot wat mij gelukkig maakt.”

1. Beschouw jij jezelf als een ambitieuze mama?

Mijn eerste kindje is mijn bedrijf BROWNEYES waar ik met passie 15 jaar voor werk en waar ik graag goed voor zorg. Blijven vernieuwen, op de hoogte blijven van de nieuwste trends en klanten zo blij maken als een klein kind.

Door mijn werk in het instituut en thuis probeer ik de tijd die ik over heb in te zetten als “quality time”. Door leuke dingen met de kinderen te doen dat gaat van een heerlijke cake bakken waarbij de hele keuken onder het beslag ligt tot met elkaar op reis gaan om de hele wereld te zien en te ontdekken.
Reizen is mijn grootste hobby en vanaf baby af aan reizen we de hele wereld rond en probeer ik de kinderen te leren over de culturen, respect te hebben voor andere gewoontes en ook de armoede te zien op de wereld. Samen kijken we dan door de ogen van de kinderen en laat ik hen hierover nadenken en dat resulteert in hele leuke, soms grappige of verdrietige gesprekken.

3. Hoe is je leven veranderd als ondernemer sinds je mama bent geworden?

Van de 50 uur die ik in de week werkte moest ik een stapje terug toen en dat was niet gemakkelijk zeker omdat mijn werk ook mijn hobby is. Toch zie ik dat balans belangrijk is en daarvoor moet je keuzes maken die achteraf weleens gemist worden maar zorgen voor meer rust en balans.

Zo heb ik voorheen naast mijn eigen bedrijf altijd 4 uur als sportinstructrice gewerkt, wat ik met veel plezier deed maar daar heb ik toen een keuze in gemaakt om in de les te gaan staan in plaats van voor de les. Zo moest ik geen voorbereidingen meer doen.

4. Kan je stellen dat je een balans hebt gevonden tussen je gezin, het werk en jezelf?

Zolang er niks verandert, voelt het als balans. Enkel als er 1 draadje anders is dan wankelt de balans zoals bijvoorbeeld in de tijd van Corona. Kinderen zijn ineens thuis, je moet hen helpen met de schoolwerk, je kunt er niet even tussenuit, vakantie wordt gecanceld, je werk als schoonheidsspecialiste komt stil te liggen voor de schermen maar je komt er achter dat er achter de schermen ook veel gedaan moet worden en dan is het even zoeken naar de juiste balans. Ik ben gelukkig met de balans van het normale leven en hoop dat die stukje bij beetje weer hersteld.

5. Voel jij je schuldig als je aan het werken bent? En hoe ga je hiermee om?

Natuurlijk! Het ene moment gaat dat beter dan het andere moment maar ik heb regelmatig het gevoel dat als ik thuis ben bij de kinderen dat ik op mijn werk moet zijn en andersom. Ik probeer dat los te laten en zoveel mogelijk in en uit de tijd te halen die ik hier of daar ben.

6. Hoe combineer je een gezinsleven met je werk?

Werk is werk en thuis is thuis.. *Haha*, althans dat is het ideaal beeld dat ik probeer te realiseren. Als perfectionist kan ik niet loslaten of minder goed mijn best doen. Dus kies ik voor kwaliteit op de tijd ik er ben op mijn werk, thuis of op de sportschool. Ik merk dat er niet altijd even veel tijd over blijft voor mijn sociale contacten buiten het gezin en dat is nog wel een puntje op mijn ‘to do’ lijstje.

Tijdens het reizen ben ik veel met de kinderen bezig om hen te zien groeien en van dichtbij mee te kunnen maken en samen dingen te beleven, al is er in mijn hoofd wel altijd ruimte voor het optimaliseren van mijn instituut. Bijvoorbeeld in Indonesië geraak ik geïnspireerd door de heerlijke massages. Ik ga samen met mijn zoontje genieten van een aantal massages en geven we een cijfer zo zijn er ideeën die ik meeneem voor mijn instituut.

7. Is er nog tijd voor jezelf?

Ik heb niet veel tijd voor mezelf nodig en ben graag bezig met van alles dus als ik tijd heb voor mezelf dan verzin ik wel weer iets om te gaan doen met de kinderen, voor mijn werk of maak ik leuke toekomst plannen.

8. Wat doe je juist om te ontspannen en jezelf op te laden? En hoe plan je dit in?

Om te ontspannen ga ik graag kickboksen en kan ik mijn energie kwijt zonder mijn gedachte ergens anders te hebben.  Ik plan tijden in die passen in mijn schema waardoor ik mezelf zo min mogelijks schuldig hoef te voelen naar mijn werk of kindjes toe.

Daarnaast vind ik het heerlijk om 2 keer per jaar een dagje te relaxen in de sauna en toch een beetje in mijn vak zelf te kunnen onderdompelen. Natuurlijk boek ik dan een massage of behandeling om te voelen en ervaren of ik nog mooie belevingen mee kan nemen voor BROWNEYES.

9. Wat is jouw ultieme tip voor een ambitieuze mama?

Als je je hart volgt en niet in het perfecte plaatje van een mama wilt passen, kan je ambitieus zijn. Doe waar je gelukkig van wordt, dan straal je en laat je je kinderen zien dat het leven mooi is. Geef hen de ruimte om zelf te groeien in hun fantasiewereld en de mooiste held of prinses te worden.. In de wereld van een kind kan alles en daar kunnen we als mama weleens een voorbeeld aan nemen.

Wens je graag meer te weten over Jolanda en de behandelingen die ze bij Brown Eyes aanbiedt? Ga dan naar haar website www.brown-eyes.nl. Je kan haar volgen op YouTube, Facebook @Browneyes-schoonheidsinstituut en Instagram @schoonheidsinstituutbrowneyes.

Deze artikels kunnen je ook interesseren

Leave a Reply

Your email address will not be published.