Sharon Cobert is 35 jaar, mind- en loopbaancoach bij 2B Ultra en mama van 2 kindjes: een biologische dochter van 7 jaar en een geadopteerde zoon van 6 jaar. Enkele jaren geleden merkte ze dat ze zich steeds schuldig voelde als ze aan het werk was omdat ze niet 100% de rollen kon vervullen die ze wou vervullen en door nu elke dag een kwartiertje tijd voor haarzelf te nemen, heeft ze haar mindset veranderd. Lees hieronder haar verhaal.

1. Beschouw jij jezelf als een ambitieuze mama?

Ik beschouw mij zeker als een ambitieuze mama. Mijn missie is duidelijk. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen, mama’s helpen om uit de alledaagse ratrace te stappen. Het is gedaan met het leven als een tgv voorbij zijn racen en het gevoel hebben dat je zelf met de fiets bent. Leren om terug bewust in het leven te staan, eigen keuzes maken, stilstaan bij je gedachten en gevoelens om op die manier evenwicht en me-time te vinden gun ik iedereen.

Mijn doel is dan ook mijn praktijk verder uitbouwen, meer naambekendheid te krijgen en hopelijk sta ik ooit voor groepen van dames om te tonen dat iedereen het waard is om ook af en toe eens egoïstisch te zijn en dat het leven meer is dan het hollen van her naar der en ’s avonds uitgeput in de zetel te vallen.

2. Hoe is je leven veranderd als ondernemer sinds je mama bent geworden?

Ik ben pedagoog van opleiding en heb 11 jaar ervaring in het secundair onderwijs. Hier gaf ik les en later stapte ik in de leerlingenbegeleiding waar ik vooral sociaal emotionele ondersteuning gaf aan de leerlingen (en hun ouders).

Nadat ons zoontje bij ons kwam (nu 4 jaar geleden) wilde ik niet meer terug naar de rush van mijn fulltime job in het onderwijs die ook nog eens heel wat reistijd vroeg. Ik schoolde mij verder bij en besliste om als coach verder te gaan. Ondertussen heb ik samen met mijn man een eigen centrum, 2B Ultra. Hij is personal trainer en focust op de Beweging ik geef mind- en loopbaancoaching en focus op het Bewustzijn.

Bij mij is natuurlijk het moederschap die ervoor gezorgd heeft dat ik de weg van ondernemer ben ingeslagen. Ik voelde dat ik de kindjes zelf naar school wou brengen, zelf eens gaan halen, eens vrijaf wou kunnen nemen als er iets te doen was en dat kon in het begin niet. Bij mij is ondernemer zijn net een bijdrage in het evenwicht die ik nodig heb in mijn leven.

3. Kan je stellen dat je een balans hebt gevonden tussen je gezin, het werk en jezelf?

Ik ben zeer perfectionistisch van aard en nogal ongeduldig. Ik moet hier dus nog steeds goed over waken. Ik zou mij al snel teveel verliezen in mijn job en hierdoor die balans weer verliezen. Gelukkig heb ik voldoende tools in mijn gereedschapskoffer om dit snel op te merken en mee aan de slag te gaan. Tijd voor mezelf vind ik sowieso heel belangrijk. Ik probeer die dan ook zeker vast in te plannen.

4. Voel jij je schuldig als je aan het werken bent? En hoe ga je hiermee om?

Moeilijke vraag. Soms voel ik mij schuldig omdat de kindjes aandacht vragen en ze die niet meteen krijgen. Maar ik weet dat dit een stemmetje is in mijn hoofd (ik noem het mijn egobitch) die mij onzeker wil maken. Ik weet anderzijds heel goed dat werken er nu gewoon bijhoort als we de levensstandaard die we nu hebben willen hebben. En ook dat komt de kindjes ten goede. Ik zie ze al veel meer dan als ik fulltime in het onderwijs stond en doe ook bewust veel meer samen met hen. Uiteindelijk moeten ze ook leren om zich af en toe eens alleen bezig te houden. Maar doordat mijn man en ik bijvoorbeeld onze uren wel wat afstemmen op de kids moeten ze nooit naar de voor- of naschoolse opvang. Als er al eens opvang nodig is regelen we dit (buiten de coronatijden natuurlijk) met omi en opi.

5. Hoe combineer je een gezinsleven met je werk?

Zoals ik al wat aangaf, ik stel de uren wat af samen met mijn man. Verder werk ik vooral tijdens de schooluren en ’s avonds als ze slapen. Ik ben gelukkig een avondmens dus vind het niet erg om dan nog enkele uren achter mijn pc te moeten kruipen om online programma’s te schrijven, online coaching  te doen, of ander papierwerk.

6. Is er nog tijd voor jezelf?

Absoluut, die bouw ik gewoon in. Eens naar de kapper, mijn nageltjes, een warme chocomelk gaan drinken, lunchen met mijn man zijn zaken die ik vroeger zelden deed maar we nu veel frequenter doen. Eens gaan shoppen overdag, een goed boek lezen, langer onder de douche staan…. Genoeg me-time momenten om uit te kiezen.

7. Wat doe je juist om te ontspannen en jezelf op te laden? En hoe plan je dit in?

Dagelijks is dat voor mij met een goeie warme douche (zonder joelende kinderen in de badkamer), de radio eens goed luid zetten als ik bijvoorbeeld in de auto zit, en een goed boek. Alleen daar al van kan ik enorm ontspannen.

8. Wat is jouw ultieme tip voor een ambitieuze mama?

A winner is a dreamer who never gives up. Een quote van Nelson Mandela die zo een beetje het handelsmerk is geworden van SharonCobertCoaching. Als je weet waar je naartoe wilt, als je gelooft in je droom, gelooft in je zelf en er blijft voor gaan dan lukt het zeker. Maar je moet natuurlijk durven doorzetten met je doel voor ogen. Wees daarbij niet te streng voor jezelf. Lukt iets niet, haal je een doel niet, heb je even een baaldag, so be it. Vallen en opstaan, dat zeggen we tegen kleine kindjes die leren stappen toch ook….

Neem zeker een kijkje op de website van Sharon. Ze houdt regelmatig een webinar waar ze ingaat op verschillende problemen waarmee ouders nu geconfronteerd worden.

Je kan het interview bekijken via deze link op YouTube.

Wens jij je ervaringen te delen als ambitieuze mama? Aarzel niet om mij te mailen naar welkommamalief@gmail.com.