Boekreview: De Langelievelotjeslaan in de klas

“Waar elk huis een avontuur is om bij weg te dromen.”

“De Langelievelotjeslaan” is een buitengewoon veelzijdig boek dat de lezer meeneemt op een reis door het leven van verschillende mensen. Geschreven door Janis Ooms en Ilse Hermans, biedt dit boek niet alleen vermakelijke verhalen, maar ook een schat aan inspiratie voor diverse leeractiviteiten.

Het boek onderscheid zich door zijn unieke structuur. Elk verhaal is geschreven in rijmvorm, waardoor het toegankelijk is voor kinderen. Wat dit boek interessant maakt, is dat de verhalen los van elkaar gelezen kunnen worden. Elke pagina onthult een nieuw hoofdstuk van het leven van de personages in de Langelievelotjeslaan, maar de verhalen hoeven niet in volgorde te worden gevolgd.

Educatieve ideeën:

  1. Poëzie en taallessen: Het gebruik van rijm in de verhalen maakt het boek perfect voor lessen over poëzie en poëzieweek. Leerlingen kunnen aan de slag met rijmschema’s en ritme, en tegelijkertijd genieten van diverse verhalen.
  2. Themalessen over wonen: De Langelievelotjeslaan biedt een uniek inzicht in het leven verschillende bewoners. Het boek kan dienen als uitgangspunt over wonen, waarbij
  3. Levensbeschouwelijke thema’s: De verhalen behandelen diverse thema’s zoals de dood, verlegenheid, wat is rijk zijn,… Het boek kan worden ingezet om waardevolle levensbeschouwelijke thema’s te bespreken, en leerlingen te stimuleren na te denken over empathie en begrip voor anderen.
  4. Welkom aan nieuwe leerlingen: Het boek kan een uitstekend hulpmiddel zijn bij het verwelkomen van nieuwe leerlingen in de klas. Leerkrachten kunnen de verhalen gebruiken om gesprekken op gang te brengen over diversiteit, vriendschap en acceptatie.
  5. Je kan dit boek ook gebruiken om regelmatig uit voor te lezen. Voorlezen aan kinderen biedt talloze voordelen voor hun ontwikkeling op verschillende gebieden (taal, cognitief, creativiteit, emotionele intelligentie, plezier in het lezen,…).

“De Langelievelotjeslaan” is niet zomaar een boek; het is een waardevol hulpmiddel voor leerkrachten om diverse onderwerpen in de klas te behandelen. Met zijn rijmende verhalen, boeiende personages en veelzijdige thema’s, biedt dit boek een schat aan mogelijkheden voor educatieve activiteiten. Het is een aanwinst voor elke klasbibliotheek en een bron van inspiratie voor leerkrachten in het lager onderwijs die op zoek zijn naar creatieve manieren om les te geven.

Geschreven door Janis Ooms en geïllustreerd door Ilse Hermans van Studio Tosti.

Te verkrijgen via hier (#ad)

de langelievelotjeslaan
de langelievelotjeslaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *