Hoe de zomervakantie met kinderen overbruggen

Hier gaan we, het is tijd om de zomervakantie te plannen. Zoals elke zomer is dit een heuse uitdaging en vraag ik me af hoe andere mama’s het regelen. Als ik eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat er geen gouden tips zijn. Het is gewoon puzzelen tot je eruit geraakt.

Ideeën zomervakantie

  • Kamp: een leuk kamp met een vriend of vriendinnetje is altijd een voltreffer. Zo kan ik bijvoorbeeld IdeeKids aanraden. Dit jaar hebben we ze eveneens ingeschreven bij De Speelvogels dat er ook wel heel leuk uitziet. Wij houden ons aan maximum 2 kampen voor de zomer want anders is het te veel.
  • Spreek af met andere mama’s in de buurt of van het school om één of meerdere dagen een (kleine) groep kinderen op te vangen. Leuk voor de kindjes om in een huiselijke sfeer opgevangen te worden en leuk voor de mama’s om elkaar beter te leren kennen. En gratis opvang is altijd goed!
  • Als er nog grootouders zijn dan willen zij misschien wel een paar dagen op de kleinkinderen passen. Net zoals je een babysit kunt inschakelen.
  • Speelpleinwerking is vaak lokaal verankerd en echt bedoeld om de kinderen te laten spelen. Dit is vaak laagdrempelig qua kosten.

Zomerkalender 2022

Om het gemakkelijk te maken, heb ik een zomerkalender opgesteld. Een maandelijks overzicht waarop je eenvoudig en overzichtelijk een planning kunt maken. Eveneens voegde ik “to do” en “te onthouden” toe. Handig ook voor je man ;). Print deze af, hang hem aan de koelkast zodat het ganse gezin weet wat er gaat komen.

Hoe plan jij de zomervakantie met kinderen in?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *